DEĞER EĞİTİM VAKFI
YARDIM VE BURS YÖNETMELİĞİ©
1. AMAÇ
1.1 Bu yönetmeliğin amacı; DEĞER EĞİTİM VAKFI’nın yetenekli ancak maddi imkânları kısıtlı çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak ve ihtiyaç halinde bu gençleri kuruma kazandırmak için verilecek burslar ile kurumun her yıl ihtiyaçlı kişi ve kurumlara vereceği burs ve çeşitli (zekat, bağış, yardım, müessese yapılması, yardım kampanyaları gibi) yardımlarla ilgili kuralları belirlemektir.
2. KAPSAM
2.1 Bu yönetmelik; DEĞER EĞİTİM VAKFI’nın her yıl düzenli olarak dağıtacağı yardımlar (zekât, bağış, müessese yapılması, kurban, yardım kampanyaları vb.) ile maddi imkânları kısıtlı ilk - orta ve yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenim gören başarılı çocuk ve gençleri ve ihtiyaçlı diğer kişileri kapsamaktadır.
3. UYGULAMA
Yardım komisyonu, Vakıf Yönetim Kurulunun öngördüğü en az üç Yönetim Kurulu Üyesinin katılımı ile oluşur. Yardım komisyonu, kurumun yıl içindeki yardım ve burslar ile ilgili her türlü iş ve işlemlerini yürütmekle sorumludur. Konu ile ilgili sekretarya Değer Eğitim Vakfı İK Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilir.
3.2 Yardım ve Burs Miktarlarının Belirlenmesi
Yardım komisyonu, her yıl yapılacak yardım, verilecek burs sayısı ve miktarları ile ilgili çalışmalarını hazırlayarak Yönetim Kuruluna teklif eder. Yönetim Kurulunun onayı ile o yıl verilecek yardım ve burs sayısı ve miktarları kesinlik kazanır. Genel yardım miktarı; daha önceki yıllarda yapılan yardımlar ve kurumun sahip olduğu mal varlığı artışları göz önüne alınarak Vakıf Mütevelli Heyetinin yardım konusundaki hassasiyetleri ve görüşlerine göre belirlenir. Burs sayısının öngörüsü ve burs miktarı ise yılın TEFE - TÜFE oranlarına göre komisyonun teklifi ve Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir.
3.3 Burs Verilecek ve Yardım Yapılacakların Belirlenmesi
Yardım komisyonunca belirlenerek Yönetim Kuruluna teklif edilen ve Yönetim Kurulunda onaylanan burs dağıtılacak ve yardım yapılacak kişi, kurum listesine, belirlenen yıllık burs miktarı, Değer Eğitim Vakfı yöneticisi (Bu işle sorumlu kılınan kişi) tarafından dağıtılır.
3.4 Yönetim Kurulu, burs ve yardım dağıtımında ilke olarak Vakfın kuruluş amaçları doğrultusunda uygun görülen yardıma muhtaç ehil kişilere ve kurumlara öncelik verilir. Bu süreçte bu yönetmelikte belirlenen genel kriterlere, öğrenciler için başarı düzeylerine, vakıftan gerçekten ihtiyaçlı olup beklentileri olanlara, akrabalara, çalışanlara, çevre halkı ve istekte bulunanlara, şehit ve gazilerin çocukları ve akrabalarına öncelik verilir. Bu süreçte her türlü işlemin belge esasına dayanması gereklidir.
3.5 Bursların Dağıtılması
Burs verilmesi sürecinde bursiyer adaylar “Değer Eğitim Vakfı Bursiyer Belgesi”ni doldurur. Aday, belgede belirtilen evrakı tamamlar. Bursiyer adayların başvuruları Değer Eğitim Vakfı yöneticisi tarafından toplanır.
3.6 Yardım komisyonu, bir önceki yılın bilgileri ışığında gelen başvurular içinden yaptığı değerlendirme sonucunda bursa hak kazananların listesini Değer Eğitim Vakfı genel amaçlarını ve bu yönetmeliğe uygun olarak belirler.
3.7 Burslar ilke olarak bir akademik yıl için (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran – 9 ay) verilir.
3.8 Bursu 2. yıl devam edecek adayların, yeniden başvuru yapmaları gereklidir.
3.9 İhtiyaca binaen öğrenciler dışında ihtiyaçlı, mağdur, iş yapamaz, fakir, çocuk, genç, yetişkin ve yaşlılara da ihtiyaçlarını belgelemek şartıyla burs verilebilir.
3.10 Burs Alanların Kurumda Çalışması
Burs alan öğrencilerin, öğrenimleri süresince DEĞER EĞİTİM VAKFI veya bağlı kurum ve kuruluşlarında staj yapmaları, mezuniyet sonrasında bu kurumlarda çalışmaları konusunda seçim hakkı kurumda olmak şartıyla kendilerine öncelik verilir.
3.11 Bursiyer Tercih Nedenleri
DEĞER EĞİTİM VAKFI’nda burs verilecek bireylerde seçim hakkı kurumda olmak üzere tercih sırasında göz önünde bulundurulacak temel esaslar şunlardır:
3.12 Başvuru
3.13 Burs ve Yardımların Ödenmesi
Yönetim Kurulu tarafından onaylanan bursiyer listesinde burs almaya hak kazananlara Yönetim Kurulu tarafından belirlenen burs miktarı; aylık ödeme olarak (her ay için takip eden ayın 1-5'i arasında) bursiyerin hesap numarasına yatırılır.
3.14 Burs ve Yardımların Kesilmesi
3.15 YÜRÜRLÜK
Bu yönetmelik DEĞER EĞİTİM VAKFI’nın Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalandığında yürürlüğe girer. Yönetmeliğin uygulanmasından ilgili yardım komisyonu sorumludur.
Yönetim Kurulu’nun kararıyla yönetmelikte değişiklik yapılabilir.
AÇIKLAMA
* Varsa Değer Eğitim Vakfı yahut bağlı işletmelerinde çalışan yakınların isimleri belirtilmelidir.
* Bunlar dışında eklemek istediğiniz diğer bilgileri de dilekçede belirtebilirsiniz.
* Burs Bilgileri kısmı boş bırakılacaktır.
* Forma mutlaka fotoğraf eklenmelidir.
* Eksik belgeli başvurular kabul edilmeyecektir.